Recepty mi zaslali před lety do bábovkové soutěže sami majitelé formy na bábovku. Jsou tedy i důkazem pro ty, kteří stále ještě nevěří, že v té formě lze péct |
||
TVAROHOVKA CITRÓNOVÁ dvě vaničky tvarohu 160 g másla 100 g cukru 3 – 4 vejce špetka soli 200 g krupice prášek do pečiva kůra a šťáva z jednoho a půl citronu kakao máslo a hrubá mouka na vymazání formy |
||
PREZIDENTSKÁ BÁBOVKA 200g cukru krupice 1 lžíce vanilkového cukru 250 g změklého másla 6 žloutků 250ml smetany ke šlehání 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva špetka soli kůra z jednoho citrónu 100 g oblíbené čokolády 100 g vlašských ořechů 4 lžíce tuzemáku 6 bílků |
||
ČERNÁ KOMTESA 250g hladké mouky 20g holandského kakaa 15g mleté skořice 15g prášku do pečiva 150g lupínkových mandlí 150g strouhané hořké čokolády 150g změklého másla 100g cukru moučka 5 vajec (žloutky a bílky zvlášť) 100 ml červeného vína 100g zakysané smetany 100g cukru krupice |
||
ORANŽÁDA |
||
NĚŽNÝ BARBAR |
||
VÁNOČNÍ
|
||
VULKÁN 4 vejce 25 dkg hrubé mouky 5 dkg kokosu 1 prášek do pečiva 10 dkg oleje 10 dkg vlahé vody nastrouhaná kůra z poloviny citrónu vymačkaná citrónová šťáva z poloviny citrónu |
||
ČOKOBÁBO 200g čokoláda - 70% pomerančová 50g másla 250g polohrubé mouky - mix špaldová + bílá 2 lžičky vinného kamene, může být i prášek do pečiva 2 lžičky skořice 2 lžičky pomerančové kůry 150 g hnědého cukru špetka soli 4 vejce vlašské ořechy 250 ml rostlinného oleje, z vlašských ořechů |
||
MRKVOVÁ BÁBOVKA ANEB „KRÁLIČÍ MLS" 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť) 1 až 2 hrnky moučkového cukru 1 vanilkový cukr 130 g másla 2 hrnky hrubé mouky prášek do pečiva koření (skořice, mleté nové koření, muškátový oříšek, pepř ...) 3 nastrouhané mrkve nasekané ořechy, rozinky, hořká čokoláda (popř. sušené ovoce) 1,5 hrnku mléka |
||
BANÁNOVÁ BÁBOVKA |
||
VÁNOČNÍ PERNÍKOVÁ |
||
ASFALTOVÁ JABLEČNÁ |
||
TVAROHOVÁ BÁBOVKA 250g polohrubé mouky 3 vejce 250g tuku (máslo nebo hera) 250g cukru (krystal) 250g tvarohu (ve vaničce) prášek do pečiva |
||
PŘIPÁLENÝCH OSM 4 vejce 1/2 másla 25 dkg cukru moučka 30 dkg polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1/8 l mléka |
||
OPILÁ BÁBOVKA
|
||
ČOKOŘECHÁČ 200 g másla |
||
NAROZENINOVÝ CHLEBA lžička oleje |
||
ČOČKOVÁ SEKANÁ |
||
ZEBRA
4 vejce 1 šálek cukru 1 šálek oleje 1 šálek mléka 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr) strouhaná kůra z jednoho dobře omytého citronu 2 šálky hladké mouky 1 lžíce prášku do pečiva špetka soli 1 lžička rozpustného espressa nebo kávy 4 lžíce kakaa |
||
HRNKOVÝ EXPRES 1,5 hrnku polohrubé mouky 0,5 hrnku pohankové mouky 0,5 hrnku cukru krupice 1 hrnek mléka 0,5 hrnku oleje 2 vejce vanilkový cukr prášek do pečiva 1 lžíce kakaa nasekané ořechy - dle chuti rozinky - dle chuti (není nutné) trochu rumu trochu BIO citronové kůry |
||
BÁBOVKA PRO NEROZHODNÉHO PŘÍTELE |
||
SEKANÁ 1,5 kg mletého masa 3 vejce cibule česnek špenát sůl pepř majoránka strouhanka sádlo na vymazání formy |
||
ŠLEHAČKOVÁ BÁBOVKA hořká čokoláda |
||
|
||
ANDĚLSKÁ BÁBOVKA 100 g másla, změklého
+ na vymazání formy 200 g třtinového cukru
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
300 ml smetany
80 g nasekaných vlašských ořechů
60 g nasekané čokolády
300 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku
do pečiva 80 g krupicového cukru
(k bílkům) kokos na vysypání formy |
||
BÁBOVKA SAVOY |
||
TVAROHOVÁ |
||
copyright © 2010 - 2016 jana černá |